Котли и камини на пелети Extraflame

Екологично гориво, истински уют, неповторим комфорт

Отопление на пелети

Пелети - екологично гориво от дървесина

Пелетите са вид твърдо гориво, изработени от дървесни стърготини. Те се явяват вторичен продукт при преработката на дървесина. Пелетите са изключително плътни и могат да бъдат произведени с ниско съдържание на влажност (под 10%), която им позволява да изгарят с много висока ефективност.

Освен това правилната им форма и малкият размер позволяват автоматично подаване с много точно дозиране. Те могат да бъдат подавани към горелката чрез шнек или с пневматично предвижване. Високата им плътност позволява компактно съхранение и рационално транспортиране на дълги разстояния. Те могат да бъдат удобно пренесени от танкер в бункер за съхранение или в силоз в помещенията на клиента.

Предимства

Автоматизирано отопление без необходимост от непрекъснат надзор и възможност за отопление по предварително зададена програма

Възможност за плавно или програмно регулиране на мощността на камината или котела съобразно нуждите

Електронно управление на горивния процес

Екологично чист процес на изгаряне

Лесно почистване и поддръжка

Горивото не е лесно възпламенимо и в този смисъл е безопасно

Възможност за икономично изразходване на горивото чрез оптимизация на горивния процесУправление от вашият телефон или компютър

Приложението TOTAL CONTROL дава възможност за лесно и интуитивно управление и наблюдение на Вашата камината или Вашия котел, където и да се намирате. Достатъчно е да имате връзка с интернет.

Приложението ще Ви даде възможност в реално време да наблюдавате Вашето пелетно съоръжение през интернет. Използването му е напълно безплатно и може да бъде изтеглено от магазина за приложения на Вашия телефон.

С помощта на безжичния модул, Вашата камина на пелети или Вашият котел на пелети ще бъде свързан с интернет.

Функциите и възможностите можете да разгледате във видео клипа в дясно.

 
 

 

 Технологии

Цялата гама камини и котли на пелети от Extraflame в нашият онлайн магазин

Всички камини на пелети и котли на пелети отговарят на най-строгите европейски сертификати за качество, ефективност и екологичност.