Водно подово отопление

Когато ви е топло навсякъде, без да виждате от къде идва!

    Подовото отопление представлява оптималното решение за комфорт и икономия на енергия. В действителност това води до доближаване до перфектния температурен профил между пода и тавана.

    Подовите отоплителни системи са по-ефективни от конвенционалното централно отопление защото постигат същите резултати, но работят на много по-ниски температури и увеличава акумулирането на топлина. Това води до намаляване на вашите разходи. За постигане на идеален комфорт, комбиниран с постигането на икономии на суровини и пари, инсталациите за подово отопление се произвеждат с разстояние между тръбите през 5см. Това разстояние дава оптимално решение при оразмеряването на подовите системи, което позволява те да работят като ниско температурно отопление.

    Оразмеряването за работа като ниско температурно отопление отваря вратите за широко използване на слънчевите вакуумно-тръбни колектори като технологичен източник на топлина. През зимния сезон характеристиката на работа на вакуумно-тръбните колектори позволява да постигнете необходимата температура в акумулатора, като това подпомага основния топлоизточник на водното подово отопение.

    Водното подово отопление може да бъде използвано с почти всякакъв тип котел, термопомпа, сондаж и др., когато се приложи необходимата регулираща арматура.

Проектиране

Проектирането е една от най-важните части при изпълнението на водното подово отопление. При една правилно проектирана инсталация ще получите желания комфорт на местата, където ви е необходим.

Ние използваме специализиран софтуер за тази цел, с който нашите високо квалифицирани експерти изчисляват необходимите кръгове за подовото отопление, както и техните размери. Смятат се дебитите през всеки един кръг, хидравличните съпротивления, необходимите помпи, смесители и допълнителна арматура.

Всичко това ние правим за вас, за да можете вие да получите един завършен и правилно работещ краен продукт, който да не ви създава главоболия, а само приятни и топли спомени.
Подробен чертеж на водно подово отопление
Водно подово отопление в ресторант

Изграждане

В практиката си сме изпълнявали много различни инсталации на водно подово отопление - от затопляне на производствени помещения в хранителната промишленост, където е необходима точност до една десета от градуса, през производствени и складови халета, оранжерии и завършим с домашни инсталации на подово отопление.

Нека това не слага рамка на въображението ви. Ние сме готови да изпълним всяка ваша необходимост от водно подово отопление с необходимото качество.

Използваме висококачествени продукти, материали и инструменти в монтажа на подовото отопление, за да можем да гарантираме очакваните резултати от изпълнението.Компоненти за водно подово отопление

Изолационен панел за водно подово отопление

Изолационен панел за водно подово отопление  

За да може да предложим най-добра съвместимост с всякакъв тип под, изолационните ни панели се предлагат с дебелина 20мм и плътност 35кг/м3, подходящ както за домашни, така и за промишлени инсталации на водно подово отопление. Формованите пъпки върху него спомагат за лесния и бърз монтаж на почти всякаква тръба от 16мм до 18мм.

РЕХ тръби за водно подово отопление  

Тръбите PE-X 16x2 mm са изработени от омрежен полиетилен с кислородна бариера и представляват отлично съотношение между гъвкавост и издържливост на налягане. Материалът, който е използван е HDPE. Благодарение на уникалната смес и пероксидния процес, тръбата е много по-гъвкава. Този процес и технология ни позволяват да използваме по-големи налягания, както и да предотвратяваме пречупване на тръбата, което води до преустановяване на циркулация в дадения кръг.

Многослойна тръба за водно подово отопление
Колектор за водно подово отопление с регулатори на дебит и възможност за задвижки

Модулни колектори за водно подово отопление  

Необходими са за регулиране на термпературата и дебита на подаващата течност към водното подово отопление. Модулните колектори предлагат изключително лесен и бърз монтаж. Предлагат се в различни разновидности - само колектор (подаваща и връщаща), колектор със смесителна група без помпа, както и пълния комплект с електронна помпа и смесителен възел. Цените са също изключително конкурентни и примамливи.

Автоматика за водно подово отопление  

За вас сме избрали голямо разнообразие от стайни термостати на световно известни фирми, сред които дори и най-претенциозния клиент би намерил всичко, за което се сети.
Чрез автоматизиране на процеса се получава допълнително увеличаване на ефикасността и комфорта от водното подово отопление.

Споделяне

Автоматика за водно подово отопление

Искате да ви е топло и уютно вкъщи и да не ви е студено на краката!

Свържете се с нас, за да получите допълнителна информация, да обсъдите идеята си с нашите експерти и да получите цялостно решение за водно подово отопление на вашето жилище.