Камини на дърва La Nordica

Стилен дизайн, висока ефективност, невероятен уют, високо качество

Дървата са природосъобразно гориво

Новите високоефективни печки и камини на дърва дадоха възможност да бъдат преоткрити дървата като гориво и източник на топлина. Спазвайки природния кръговрат при изгарянето на дърва се отделя само въглеродния диоксид, който е бил необходим за растежа на дъровото.

Естествени, възобновяеми и потенциално неизчерпаеми, дървата дават възможност да се избегне допълнително натоварване на природата с вредни емисии.

Грижата и поддържането на горите осигуряват чистия въздух и природния цикъл на въглеродния диоксид. В резултат природата остава чиста за вас и вашите деца.

Отоплението на дърва може да ви спести над половината от разходите за отопление в сравнение с изкопаемите горива.

Odoo • Text and Image
Odoo - образец 1 за три графи
Камери за вграждане

Камери за вграждане на дърва с въздушна риза или водна риза.

Odoo - образец 2 за три графи
Печки с въздушна риза

Елегантен дизайн, висока ефективност, икономичност и лесна поддръжка.

Odoo - образец 3 за три графи
Печки с водна риза

Печките на дърва с водна риза осигуряват отопление на цялото жилище.

Odoo - образец 3 за три графи
Готварски печки

Готварските печки на дърва са класически избор за вашата кухня.

Технологии

Nordiker
Nordiker

La Nordica - Extraflame използват специален материал Nordiker за вътрешна облицовка на горивните камери. Този материал, благодарение на своите високи термични характеристики, осигурява постигането на високи температури в горивната камера и намаляване на вредните емисии.

Система за последващо изгаряне
Система за последващо изгаряне

Горивната система, разработена от La Nordica – Extraflame, позволява вторично горене намаляващо вредните емисии, в резултат на което се покриват и най-строгите европейски изисквания.

Устойчива врата от чугун
Устойчива врата от чугун

Висококачествените чугунени врати са изработени така, че да поддържат перфектно запечатване на горивната камера по всяко време, повишавайки безопасността и ефективността на печката или камината.

Система за защита от прегряване
Система за защита от прегряване

Представлява серпентина, която е монтирана в печката и позволява бързото охлаждане на водата във водната риза. Благодарение на тази система се позволява изпълнението на затворена отоплителна инсталация под налягане, дори при печки и котли на дърва.

Система за захранване с въздух извън жилището
Система за захранване с въздух извън жилището

Система довеждаща външен въздух директно в горивната камера. Това дава възможност печката да бъде монтирана дори в най-съвременни ниско енергийни къщи. Допълнително предимство на системата е това, че тя запазва въздуха в помещението. Така той не се използва за горенето и се избягват топлинни загуби.

Система за захранване със свеж въздух
Система за захранване със свеж въздух

Специална система от връзки, която позволява свежия въздух за горивния процес да бъде доставян извън къщата. Това повишава ефективността и осигурява по-висока безопасност за потребителя.

Мощно топлинно излъчване
Мощно топлинно излъчване

Въздушната риза на камината / печката е така разработена, че да излъчва топлината в помещението с висока ефективност. Студеният въздух се загрява от голямата топлообменна площ на чугунената риза и се издига нагоре. Създава се постоянна топлинна конвекция, която разнася топлината бързо и ефективно в цялото помещение, където е монтирана камината / печката.

Контрол за чистотата на стъклото
Контрол за чистотата на стъклото

Система от предварително загрят въздух, който предотвратява оформянето на всякакви отлагания по стъклото на вратата на камината.

Цялата гама печки на дърва, камери на дърва и готварски печки на дърва на La Nordica.
Искате да стоплите дома си с естествената топлина от дървата? Посетете нашия онлайн каталог и направете своя избор!